- Autor: ircza
- Doba přípravy (min.): 30
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Kuřecí prsa bez kůže | 750 |
Rajčata sušená v oleji | 10 |
Cibule | 100 |
Slanina anglická | 100 |
Salát ledový | 100 |
Rajčata | 100 |
Houska bílá | 180 |
Dochucovadla:
sůl, pepř, estragon, paprika mletá
Energetická hodnota celkem: 7107 kJ
Bílkoviny (g): 207,
Tuky (g): 45,
Sacharidy (g): 110,
SAFA (g): 20,
Cukry (g): 16,
Vláknina (g): 10,
Sůl (g): 6
Energetická hodnota na 1 porci: 1777 kJ
Bílkoviny (g): 51.8, Tuky (g): 11.3, Sacharidy (g): 27.5, SAFA (g): 5, Cukry (g): 4, Vláknina (g): 2.5, Sůl (g): 1.5
Postup přípravy
Do kuchyňského robota dejte kuřecí maso, sušená rajčata a estragon a vše rozmixujte. 2. Směs přendejte do mísy, přidejte najemno nasekanou cibuli, papriku, osolte a opepřete. Dobře promíchejte. Vytvořte ze směsi 4-5 burgerů a každý zabalte do dvou plátků pancetty nebo slaniny. 3. Připravte gril na přímý vysoký žár. Burgery grilujte 4-5 minut z každé strany, dokud nebudou propečené. 4. Rozpečte housky. Rozkrojte je na polovinu a dejte na gril, bude jim stačit půl minuty. 5. Hotový burger položte na spodní stranu housky, přidejte maso, list salátu, plátek rajčete a dle chuti můžete ochutit majonézou nebo kečupem. Hamburger ihned podávejte.
Komentáře je možné psát až po přihlášení.