TOPlist


Kuřecí paella

  • Uživatelský recept
  • Autor: luciedingova
  • Porce: 5.00
  • Doba přípravy (min.): 90

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Hrášek mražený100
Rýže dlouhozrnná (v suchém stavu)250
Bujón bohatý zeleninový Knorr (hotový výrobek)1200
Olej olivový30
Kuřecí stehno bez kůže500
Paprika červená180
Česnek20
Cibule200
Cibulka jarní200

Energetická hodnota celkem: 9059 kJ

Bílkoviny (g): 131, Tuky (g): 67, Sacharidy (g): 258 SAFA (g): 21 Cukry (g): 44 Vláknina (g): 25 Sůl (g): 25

Energetická hodnota na 1 porci: 1812 kJ

Bílkoviny (g): 26.2, Tuky (g): 13.4, Sacharidy (g): 51.6 SAFA (g): 4.2 Cukry (g): 8.8 Vláknina (g): 5 Sůl (g): 5


Dochucovadla:

sůl, bílý pepř, šafrán

Postup přípravy

Cibuli, česnek a papriky nakrájíme na kostičky, naťové cibulky na kolečka. V hrnci rozehřejeme olej a prudce v něm opečeme kuřecí stehna. Pak je osolíme, opepříme a vyjmeme. V horkém vypeku podusíme cibuli. Přidáme česnek, papriku i naťové cibulky a vše orestujeme. Potom přidáme rýži. Krátce podusíme, přisypeme šafrán, podlijeme vývarem a přivedeme k varu. Kuřecí stehna položíme na rýži a přikryté dusíme při nízké teplotě asi 35 minut. Na posledních 10 minut přidáme do hrnce hrášek. Stehna vyjmeme a rýži pikantně dochutíme solí, pepřem a limetkovou šťávou. Vše dáme na talíř. Paellu můžeme ještě ozdobit petrželkou a plátky limetky Zdroj: Vareni.cz

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

20. 07. 2015 16:02

ZuzaZuzaZuza

urcite to je dobre, ale paellou by som to nenazvala, ta sa robi dost inak

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma