TOPlist


Cizrnové ragů s lilkem

  • Uživatelský recept
  • Autor: Garp1
  • Porce: 4.00
  • Doba přípravy (min.): 30

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Cibule90
Lilek200
Olej olivový20
Cizrna (v suchém stavu)150
Rajčata konzervovaná400

Energetická hodnota celkem: 3668 kJ

Bílkoviny (g): 35, Tuky (g): 28, Sacharidy (g): 120 SAFA (g): 4 Cukry (g): 39 Vláknina (g): 42 Sůl (g): 3

Energetická hodnota na 1 porci: 917 kJ

Bílkoviny (g): 8.8, Tuky (g): 7, Sacharidy (g): 30 SAFA (g): 1 Cukry (g): 9.8 Vláknina (g): 10.5 Sůl (g): 0.8


Dochucovadla:

sůl, provensálské bylinky čerstvé nebo sušené, skořice, koriandr sušený i čerstvý, kmín římský.

Postup přípravy

Cizrnu předem namočte, alespoň na 12 hodin, vodu vyměňujte. Cizrnu poté asi 40 minut předvařte. Cibuli nasekejte na velmi jemno a osmažte do sklovata na oleji. Přidejte na kousky nakrájený lilek (předem nasolený, aby pustil vodu) a chvilku poduste. Potom přidejte rajčatový protlak, asi 200ml vody, cizrnu a koření a na mírném plameni vařte asi 30 minut, aby byla cizrna měkká. Jako přílohu můžete použít neloupanou rýži, celozrnné pečivo a přidejte také čerstvou zeleninu!

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma