- Autor: Garp1
- Doba přípravy (min.): 30
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Cibule | 90 |
Lilek | 200 |
Olej olivový | 20 |
Cizrna (v suchém stavu) | 150 |
Rajčata konzervovaná | 400 |
Dochucovadla:
sůl, provensálské bylinky čerstvé nebo sušené, skořice, koriandr sušený i čerstvý, kmín římský.
Energetická hodnota celkem: 3668 kJ
Bílkoviny (g): 35,
Tuky (g): 28,
Sacharidy (g): 120,
SAFA (g): 11,
Cukry (g): 39,
Vláknina (g): 42,
Sůl (g): 3
Energetická hodnota na 1 porci: 917 kJ
Bílkoviny (g): 8.8, Tuky (g): 7, Sacharidy (g): 30, SAFA (g): 2.8, Cukry (g): 9.8, Vláknina (g): 10.5, Sůl (g): 0.8
Postup přípravy
Cizrnu předem namočte, alespoň na 12 hodin, vodu vyměňujte. Cizrnu poté asi 40 minut předvařte. Cibuli nasekejte na velmi jemno a osmažte do sklovata na oleji. Přidejte na kousky nakrájený lilek (předem nasolený, aby pustil vodu) a chvilku poduste. Potom přidejte rajčatový protlak, asi 200ml vody, cizrnu a koření a na mírném plameni vařte asi 30 minut, aby byla cizrna měkká. Jako přílohu můžete použít neloupanou rýži, celozrnné pečivo a přidejte také čerstvou zeleninu!
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.