TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Cizrnové ragů s lilkem

Zpět
  • Autor: Garp1
  • Doba přípravy (min.): 30
  • Uživatelský recept
  • Porce: 4.00

Ingredience

Dochucovadla:

sůl, provensálské bylinky čerstvé nebo sušené, skořice, koriandr sušený i čerstvý, kmín římský.

Energetická hodnota celkem: 3668 kJ

Bílkoviny (g): 35, Tuky (g): 28, Sacharidy (g): 120, SAFA (g): 11, Cukry (g): 39, Vláknina (g): 42, Sůl (g): 3

Energetická hodnota na 1 porci: 917 kJ

Bílkoviny (g): 8.8, Tuky (g): 7, Sacharidy (g): 30, SAFA (g): 2.8, Cukry (g): 9.8, Vláknina (g): 10.5, Sůl (g): 0.8

Postup přípravy

Cizrnu předem namočte, alespoň na 12 hodin, vodu vyměňujte. Cizrnu poté asi 40 minut předvařte. Cibuli nasekejte na velmi jemno a osmažte do sklovata na oleji. Přidejte na kousky nakrájený lilek (předem nasolený, aby pustil vodu) a chvilku poduste. Potom přidejte rajčatový protlak, asi 200ml vody, cizrnu a koření a na mírném plameni vařte asi 30 minut, aby byla cizrna měkká. Jako přílohu můžete použít neloupanou rýži, celozrnné pečivo a přidejte také čerstvou zeleninu!

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři