- Autor: Zuzamull
- Porce: 10.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Cibule | 80 |
Fazolky | 800 |
Hovězí maso zadní průměr | 1000 |
Natur bujón hovězí - suchý stav | 10 |
Ocet | 20 |
Smetana zakysaná 15 % tuku průměr | 400 |
Mléko polotučné průměr | 300 |
Mouka pšeničná hladká | 30 |
Cukr průměr | 20 |
Energetická hodnota celkem: 13335 kJ
Bílkoviny (g): 233,
Tuky (g): 189,
Sacharidy (g): 141,
SAFA (g): 99,
Cukry (g): 93,
Vláknina (g): 28,
Sůl (g): 3
Energetická hodnota na 1 porci: 1334 kJ
Bílkoviny (g): 23.3, Tuky (g): 18.9, Sacharidy (g): 14.1, SAFA (g): 9.9, Cukry (g): 9.3, Vláknina (g): 2.8, Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
Lusky fazolek se povaří do změknutí v mírně osolené vodě s přidáním asi půl litru nálevu na zaváření okurek - ochucení fazolek na mírně kyselo. Osolené hovězí zadní maso se nakrájí na plátky a ty se orestují na oleji a mírně osmahnuté cibulce.Potom se podlije horkou vodou a nechá asi hodinu dusit v mapiňáku po přidání kostky masoxu.Pak se fazolky slijí a´samotné přidají do papiňáku k masu.Přidá se zakysaná smetana a asi 300 ml mléka s rozkvedlanou hladkou moukou pro zahˇuštění omáčky. Při stálém míchání se omáčka s masem a fazolkami přivede k varu a ještě chvilku se povaří na mírném plameni.Omáčka se podle vlastní chuti dochutí trochu cukru,případně solí a octem.Výsledná chuť by měla být sladko-slano -nakyslá.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.