- Autor: flyingjoy
- Doba přípravy (min.): 25
- Uživatelský recept
- Porce: 10.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Olej běžný (řepkový, slunečnicový) | 20 |
Cuketa | 150 |
Kedlubna | 150 |
Mrkev | 150 |
Cibule | 100 |
Petržel - kořen | 50 |
Celer bulva | 50 |
Vločky ovesné | 20 |
Pohanka | 20 |
Voda, minerální vody bez příchutě | 2000 |
Dochucovadla:
vegeta kmín mletý sušená směs bylin 1 kostka bylinkového bujonu Vitana natur
Energetická hodnota celkem: 2310 kJ
Bílkoviny (g): 14,
Tuky (g): 23,
Sacharidy (g): 72,
SAFA (g): 2,
Cukry (g): 28,
Vláknina (g): 19,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 231 kJ
Bílkoviny (g): 1.4, Tuky (g): 2.3, Sacharidy (g): 7.2, SAFA (g): 0.2, Cukry (g): 2.8, Vláknina (g): 1.9, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Středně velkou cibuli orestuj na lžíci oleje. Potom přidej asi dvě větší mrkve, polovinu kedlubny, celou menší cuketu a případně jinou kořenovou zeleninu (celer, petržel) nastrouhanou nahrubo. Je možno přidat i hrst hub. Vše ještě krátce orestujeme, okořeníme směsí bylin . doporučuji Italy Mix od Justu, vegetu a drcený kmín. Zalijeme horkou vodou, přidáme hrst ovesných vloček a kdo má rád třeba i hrst pohanky a vaříme přibližně 20 minut
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.