- Autor: kuhnj
- Doba přípravy (min.): 60
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00

Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Petržel - nať | 10 |
Olej olivový | 7 |
Cibule | 100 |
Rajčata | 100 |
Tofu uzené | 100 |
Vejce celá průměr | 110 |
Žampiony | 150 |
Paprika bílá | 400 |
Dochucovadla:
sůl, pepř, nové koření, pepř celý
Energetická hodnota celkem: 2260 kJ
Bílkoviny (g): 40,
Tuky (g): 26,
Sacharidy (g): 34,
SAFA (g): 8,
Cukry (g): 17,
Vláknina (g): 10,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 565 kJ
Bílkoviny (g): 10, Tuky (g): 6.5, Sacharidy (g): 8.5, SAFA (g): 2, Cukry (g): 4.3, Vláknina (g): 2.5, Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
Nakrájíme cibuli, polovinu dáme na 1 lžičku olivového oleje, když zesklovatí, přidáme nakrájené žampiony, osolíme, opepříme a necháme pod pokličkou asi 5 minut dusit. Papriky očistíme, rozpůlíme, naskládáme na pečící papír do pekáčku . Do ještě teplé žampionové směsi rozdrobíme tofu, přidáme dvě vejce, nakrájenou petrželku a vše dobře zamícháme.Plníme papriky, pod které ještě nakrájíme rajčata, přidáme druhou půlku nakrájené cibule a zasypeme novým kořením a celým pepřem. Mírně podlijeme,přiklopíme a dáme péct asi na 220C. Když jsou papriky zesklovatělé, pekáč odklopíme a necháme papriky zezlátnout. Papriky podáváme s brambory nebo s pečivem.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.