- Autor: Motylka88
- Doba přípravy (min.): 90
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Červená řepa | 500 |
Olej olivový | 15 |
Rýže Arborio (v suchém stavu) | 250 |
Víno bílé suché | 150 |
Voda, minerální vody bez příchutě | 700 |
Parmezán 25% | 50 |
Smetana zakysaná 15% | 40 |
Cibule | 50 |
Máslo čerstvé | 10 |
Česnek | 5 |
Dochucovadla:
bujón do vývaru, sůl, pepř, kopr
Energetická hodnota celkem: 7133 kJ
Bílkoviny (g): 50,
Tuky (g): 44,
Sacharidy (g): 272,
SAFA (g): 26,
Cukry (g): 45,
Vláknina (g): 22,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 1783 kJ
Bílkoviny (g): 12.5, Tuky (g): 11, Sacharidy (g): 68, SAFA (g): 6.5, Cukry (g): 11.3, Vláknina (g): 5.5, Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
Troubu předehřejte na 180 °C. Řepu oloupejte a nakrájejte na měsíčky. Přendejte je na plech vyložený pečícím papírem, zastříkněte lžící oleje, osolte a pečte hodinu nebo dokud řepa nezměkne. Ke konci pečení v hrnci rozpalte zbylý olej a máslo, vsypte cibuli a 3–5 minut opékejte, přidejte česnek a po minutě přidejte rovněž rýži. Promíchejte, nechte zesklovatět, přilijte víno, přiveďte k varu a nechte 5 minut odpařovat,vlijte vývar, opět promíchejte, přiklopte a dejte na 15 minut do trouby, aby rýže změkla. Řepu vyndejte z trouby, ¼ rozmixujte na hladké pyré, zbytek pokrájejte nadrobno. Rýži vyjmete z trouby, vmíchejte do ní pyré, pokrájenou řepu, většinu parmazánu. Podávejte s kopečkem zakysané smetany, posypané koprem a zbylým parmazánem.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.