TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Krémové rizoto s červenou řepou

Zpět
  • Autor: Motylka88
  • Doba přípravy (min.): 90
  • Uživatelský recept
  • Porce: 4.00

Ingredience

Dochucovadla:

bujón do vývaru, sůl, pepř, kopr

Energetická hodnota celkem: 7133 kJ

Bílkoviny (g): 50, Tuky (g): 44, Sacharidy (g): 272, SAFA (g): 26, Cukry (g): 45, Vláknina (g): 22, Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 1783 kJ

Bílkoviny (g): 12.5, Tuky (g): 11, Sacharidy (g): 68, SAFA (g): 6.5, Cukry (g): 11.3, Vláknina (g): 5.5, Sůl (g): 0.3

Postup přípravy

Troubu předehřejte na 180 °C. Řepu oloupejte a nakrájejte na měsíčky. Přendejte je na plech vyložený pečícím papírem, zastříkněte lžící oleje, osolte a pečte hodinu nebo dokud řepa nezměkne. Ke konci pečení v hrnci rozpalte zbylý olej a máslo, vsypte cibuli a 3–5 minut opékejte, přidejte česnek a po minutě přidejte rovněž rýži. Promíchejte, nechte zesklovatět, přilijte víno, přiveďte k varu a nechte 5 minut odpařovat,vlijte vývar, opět promíchejte, přiklopte a dejte na 15 minut do trouby, aby rýže změkla. Řepu vyndejte z trouby, ¼ rozmixujte na hladké pyré, zbytek pokrájejte nadrobno. Rýži vyjmete z trouby, vmíchejte do ní pyré, pokrájenou řepu, většinu parmazánu. Podávejte s kopečkem zakysané smetany, posypané koprem a zbylým parmazánem.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

03. 04. 2014 13:41
Vyzkouším

Naši partneři