- Autor: ircza
- Doba přípravy (min.): 60
- Uživatelský recept
- Porce: 3.00
Ingredience
| Potravina | Množství (g/ml) | 
|---|---|
| Vepřová panenka libová | 350 | 
| Slanina anglická | 150 | 
| Hořčice Gurmánská (Hellmann´s) | 15 | 
Dochucovadla:
sůl, pepř
Energetická hodnota celkem: 4113 kJ
                                                        Bílkoviny (g): 96, 
                                                        Tuky (g): 66, 
                                                        Sacharidy (g): 3,
                                                        SAFA (g): 29,
                                                        Cukry (g): 1,
                                                        Vláknina (g): 0,
                                                        Sůl (g): 5
                                                        
                                                        
Energetická hodnota na 1 porci: 1371 kJ
Bílkoviny (g): 32, Tuky (g): 22, Sacharidy (g): 1, SAFA (g): 9.7, Cukry (g): 0.3, Vláknina (g): 0, Sůl (g): 1.7
Postup přípravy
Plátky slaniny naskládám na prkýnko tak, aby se částečně překrývaly. Na ně kolmo položím pokud možno podlouhlý špalíček masa. Maso osolím, opepřím, potřu hořčicí a vtlačím krystalky cukru. Zavinu do plátků slaniny. Vždy překrývám střídavě zprava a zleva. Nakonec přichytím jehlou. Maso je potřeba zabalit ze všech stran, aby nevytékala šťáva ven. Peču v mírně předehřáté troubě, dle velikosti a typu masa 25-35 minut. Odměnou za Vaši námahu při zavinování bude nádherně vypečená, křupavá červená slaninka a zajímavá chuť vepřového. Servíruji nakrájené na plátky s rýží nebo vařeným bramborem.
Komentáře je možné psát až po přihlášení.









