- Autor: Motylka88
- Uživatelský recept
- Porce: 1.00
Ingredience
| Potravina | Množství (g/ml) | 
|---|---|
| Mouka žitná celozrnná | 150 | 
| Červená řepa | 450 | 
| Cukr bílý (řepný, třtinový) | 120 | 
| Vejce celá průměr | 220 | 
| Espresso bez mléka a cukru | 50 | 
Dochucovadla:
kakao 5 lžic, 1 vrchovatá lžička kypřícího prášku, sůl
Energetická hodnota celkem: 6319 kJ
                                                        Bílkoviny (g): 57, 
                                                        Tuky (g): 24, 
                                                        Sacharidy (g): 263,
                                                        SAFA (g): 8,
                                                        Cukry (g): 144,
                                                        Vláknina (g): 36,
                                                        Sůl (g): 1
                                                        
                                                        
Postup přípravy
Ty gramy berte trochu s rezervou - tím, že jsem recept dělala podle svého, tak jsem pořád dosypávala a to už samozřejmě zvážit nešlo. Taky budete mít jinak velké řepy atd. - doporučuju ochutnávat těsto :) Ze všeho nejdřív je dobré si vyhradit necelou hoďku na uvaření řepy. Řepu necháme vychladnout, mezitím nachystáme suchou směs z mouky, kakaa, cukru, kypřícího prášku, špetky soli. Oddělíme bílky od žloutků a vyšleháme do sněhu. Sníh z bílků dáme bokem a nyní se pustíme do loupání řepy a jejího následného mixování. Snažte se fakt co nejvíc to jde, pokud by vám tam nějaký větší kousek zbyl nerozmixovaný, tak je v buchtě pak docela cítit :) do velké mísy nalijeme žloutky, rozmícháme je s kávou, přilijeme rozmixovanou řepu a za stálého míchání dosypáváme naši suchou směs, do směsi lehce zamícháme sníh z bílků a výsledně těsto nalijeme na plech. Necháme péct na 180°C zhruba na půl hodinky.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.









