TOPlist


Cestovinový šalát s mladým špenátom

  • Uživatelský recept
  • Autor: keridwen1
  • Porce: 6.00

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Špenát100
Polníček70
Ředkvičky80
Rajčata Cherry100
Cuketa100
Olivy černé180
Těstoviny (v suchém stavu)300
Olej olivový8
Vejce celá průměr110
Hořčice Gurmánská (Hellmann´s)20
Jogurt bílý nízkotučný průměr150

Energetická hodnota celkem: 7559 kJ

Bílkoviny (g): 68, Tuky (g): 57, Sacharidy (g): 254 SAFA (g): 12 Cukry (g): 38 Vláknina (g): 19 Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 1260 kJ

Bílkoviny (g): 11.3, Tuky (g): 9.5, Sacharidy (g): 42.3 SAFA (g): 2 Cukry (g): 6.3 Vláknina (g): 3.2 Sůl (g): 0.2


Dochucovadla:

soľ podľa chuti a čierne korenie

Postup přípravy

Cestoviny uvaríme a necháme vychladnúť. Zeleninu nakrájame nadrobno a zmiešame vo veľkej mise s olivovým olejom. Pridáme cestoviny, nadrobno nakrájané bielko a dresing. Dresing: Bely jogurt vymiešame s natvrdo uvareným žĺtkom a lyžicou horčice. Výborná je aj Dijonska horčica, ktorá má výraznejšiu chuť.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma