- Autor: Aranka86
- Doba přípravy (min.): 90
- Porce: 2.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Cibule | 50 |
Jogurt bílý polotučný 3 % tuku průměr | 50 |
Majonéza | 15 |
Šunka kuřecí prsní | 100 |
Fazole | 250 |
Energetická hodnota celkem: 4655 kJ
Bílkoviny (g): 70,
Tuky (g): 24,
Sacharidy (g): 155,
SAFA (g): 6,
Cukry (g): 36,
Vláknina (g): 43,
Sůl (g): 3
Energetická hodnota na 1 porci: 2328 kJ
Bílkoviny (g): 35, Tuky (g): 12, Sacharidy (g): 77.5, SAFA (g): 3, Cukry (g): 18, Vláknina (g): 21.5, Sůl (g): 1.5
Postup přípravy
Fazole namočíme nejméně den předem, měníme vodu. V čerstvé vodě dáme fazole vařit, jakmile začne voda vřít, tak ji slejeme a zalijeme je novou studenou vodou, ve které je vaříme do měkka. Do mísy nakrájíme cibuli na drobno, uvařené fazole propláchneme studenou vodou a přidáme k cibuli (po spaření více voní). Necháme vyhladnout a poté přidáme nakrájenou šunku. Promícháme a přidáme jednu lžičku majolky a několik lžic bílého jogurtu, aby vše příjemně drželo pohromadě, ale v jogurtu to neplavalo. Osolíme a opepříme dle chuti.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.