TOPlist


Francouzské brambory

  • Uživatelský recept
  • Autor: marbell1
  • Porce: 4.00

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Brambory vařené540
Vejce celá průměr220
Hrášek100
Mrkev140
Pór60
Brokolice70
Salám šunkový220
Celer bulva20
Cuketa124
Mléko čerstvé polotučné (1,5 % tuku)100
Vejce celá průměr110
Eidam 30%60
Olej olivový20

Energetická hodnota celkem: 7758 kJ

Bílkoviny (g): 115, Tuky (g): 87, Sacharidy (g): 146 SAFA (g): 32 Cukry (g): 36 Vláknina (g): 25 Sůl (g): 10

Energetická hodnota na 1 porci: 1940 kJ

Bílkoviny (g): 28.8, Tuky (g): 21.8, Sacharidy (g): 36.5 SAFA (g): 8 Cukry (g): 9 Vláknina (g): 6.3 Sůl (g): 2.5


Dochucovadla:

sůl, pepř, česnek

Postup přípravy

zeleninu a salám orestujeme na olivovém oleji, osolíme, opepříme, přidáme česnek (není nutné). Po chvíli přidáme uvařené brambory a uvařená vejce (4ks). Promícháme a dáme do rozehřáté trouby. Před dopečením polijeme vejci (2ks) rozšlehanými v mléce a poklademe sýrem. Pečeme do zlatova. Podáváme se zeleninovým salátem

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma