- Autor: Jeanniss
- Doba přípravy (min.): 15
- Porce: 1.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Bramborové hranolky smažené | 100 |
Švédská omáčka k masovým koulím | 80 |
Švédské masové koule | 80 |
Brusinky konzervované | 10 |
Dochucovadla:
Sůl na přílohu. Brusinková omáčka
Energetická hodnota celkem: 3500 kJ
Bílkoviny (g): 16,
Tuky (g): 41,
Sacharidy (g): 94,
SAFA (g): 3,
Cukry (g): 36,
Vláknina (g): 4,
Sůl (g): 2
Postup přípravy
Masové koule necháme na pánvi s malým množstvím tuku (oleje) prohřát, několikrát obracíme během procesu. Doba ohřátí cca 12min na mírném plameni. Suchou omáčku vysypeme do 100ml smetany a 200ml vody. Přivedeme k varu a necháme ještě dalších 5 min vařit. Následně plamen zhasneme a omáčku mícháme aby nevznikly hrudky. Osmažíme hranolky, nebo uvaříme brambory.
Komentáře je možné psát až po přihlášení.