TOPlist


Dušené hovězí maso v mrkvi a hrášku s vařeným bramborem

  • Uživatelský recept
  • Autor: Quinnitan
  • Porce: 5.00
  • Doba přípravy (min.): 180

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Brambory vařené600
Bujón průměr (hotový)500
Hrášek mražený450
Mrkev500
Hovězí maso přední průměr1000
Máslo čerstvé40
Mouka pšeničná hladká15

Energetická hodnota celkem: 15392 kJ

Bílkoviny (g): 211, Tuky (g): 208, Sacharidy (g): 232 SAFA (g): 101 Cukry (g): 67 Vláknina (g): 40 Sůl (g): 14

Energetická hodnota na 1 porci: 3078 kJ

Bílkoviny (g): 42.2, Tuky (g): 41.6, Sacharidy (g): 46.4 SAFA (g): 20.2 Cukry (g): 13.4 Vláknina (g): 8 Sůl (g): 2.8


Dochucovadla:

Sůl, pepř

Postup přípravy

Hovězí přední nakrájíme na kostky. Ve větším kastrolu rozpustíme máslo a maso na něm osmahneme. Když se maso zatáhne, posolíme a opepříme jej. Podlijeme trochou vody a když se začne vařit, rozpustíme ve šťávě masový bujon. Zmírníme plamen na co nejmenší, přikryjeme pokličkou a dusíme 2 - 3 hodiny (záleží, jak chceme maso měkké). Když už je hovězí téměř měkké, vložíme k masu na širší kolečka pokrájenou mrkev. Přilijeme více vody a necháme povařit. Když už je mrkev téměř měkká, přidáme do kastrolu pytlík mraženého hrášku. Necháme chvíli prohřát. Zahustíme hladkou moukou a podáváme s vařeným bramborem.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma