- Autor: Quinnitan
 - Doba přípravy (min.): 180
 - Uživatelský recept
 - Porce: 5.00
 
Ingredience
| Potravina | Množství (g/ml) | 
|---|---|
| Brambory vařené | 600 | 
| Bujón průměr (hotový) | 500 | 
| Hrášek mražený | 450 | 
| Mrkev | 500 | 
| Hovězí maso přední průměr | 1000 | 
| Máslo čerstvé | 40 | 
| Mouka pšeničná hladká | 15 | 
Dochucovadla:
Sůl, pepř
Energetická hodnota celkem: 15392 kJ
                                                        Bílkoviny (g): 211, 
                                                        Tuky (g): 208, 
                                                        Sacharidy (g): 232,
                                                        SAFA (g): 100,
                                                        Cukry (g): 67,
                                                        Vláknina (g): 40,
                                                        Sůl (g): 14
                                                        
                                                        
Energetická hodnota na 1 porci: 3078 kJ
Bílkoviny (g): 42.2, Tuky (g): 41.6, Sacharidy (g): 46.4, SAFA (g): 20, Cukry (g): 13.4, Vláknina (g): 8, Sůl (g): 2.8
Postup přípravy
Hovězí přední nakrájíme na kostky. Ve větším kastrolu rozpustíme máslo a maso na něm osmahneme. Když se maso zatáhne, posolíme a opepříme jej. Podlijeme trochou vody a když se začne vařit, rozpustíme ve šťávě masový bujon. Zmírníme plamen na co nejmenší, přikryjeme pokličkou a dusíme 2 - 3 hodiny (záleží, jak chceme maso měkké). Když už je hovězí téměř měkké, vložíme k masu na širší kolečka pokrájenou mrkev. Přilijeme více vody a necháme povařit. Když už je mrkev téměř měkká, přidáme do kastrolu pytlík mraženého hrášku. Necháme chvíli prohřát. Zahustíme hladkou moukou a podáváme s vařeným bramborem.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.






