TOPlist


Krůtí nudličky s žampiony, brandy omáčka, rýže-podle Romana Pauluse

  • Uživatelský recept
  • Autor: muriela
  • Porce: 4.00
  • Doba přípravy (min.): 60

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Olej běžný (řepkový, slunečnicový)20
Krůtí prsa s kůží600
Rýže dlouhozrnná (uvařená)600
Žampiony200
Brokolice500
Česnek30
Cibule60
Destiláty, lihoviny 40 % alkoholu (vodka, slivovice, whisky)50
Vývar čirý200
Smetana ke šlehání 31%50

Energetická hodnota celkem: 9737 kJ

Bílkoviny (g): 173, Tuky (g): 78, Sacharidy (g): 218 SAFA (g): 32 Cukry (g): 35 Vláknina (g): 33 Sůl (g): 5

Energetická hodnota na 1 porci: 2434 kJ

Bílkoviny (g): 43.3, Tuky (g): 19.5, Sacharidy (g): 54.5 SAFA (g): 8 Cukry (g): 8.8 Vláknina (g): 8.3 Sůl (g): 1.3


Dochucovadla:

sůl, pepř, mletý zázvor, hladkolistá petržel(2 lžíce)

Postup přípravy

Maso očistíme a nakrájíme na nudličky, okořeníme pepřem a zázvorem. Cibuli nakrájíme na drobno, česnek na plátky. Žampiony očistíme a nakrájíme na větší kousky.Brokolici omyjeme a rozdělíme na růžičky. Na oleji zpěníme polovinu cibule, až zesklovatí, přidáme maso ... restujeme tak dlouho, až se maso zatáhne. Osolíme a dáme stranou. Na výpeku orestujeme zbytek cibule a česnek, až zesklovatí. Přidáme žampiony a orestujeme. Zalijeme brandy a necháme odvařit. Přidáme kuřecí vývar a necháme zredukovat asi na polovinu. Přidáme smetanu a vaříme 5 minut. Přidáme maso, promícháme a prohřejeme. Nakonec vmícháme na drobno nasekanou petrželovou nať a odstavíme. Brokolici vaříme v páře asi 8 minut. Podáváme s rýží nebo bramborovými noky.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma