- Autor: myslima2
- Uživatelský recept
- Porce: 10.00

Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Vejce celá průměr | 110 |
Rozinky | 50 |
Jablka | 350 |
agávový sirup | 15 |
Med | 15 |
Máslo čerstvé | 40 |
Kypřící prášek do pečiva | 6 |
Mouka žitná celozrnná | 25 |
Mouka pšeničná polohrubá | 150 |
Tvaroh odtučněný průměr | 130 |
Dochucovadla:
skořice
Energetická hodnota celkem: 6710 kJ
Bílkoviny (g): 49,
Tuky (g): 46,
Sacharidy (g): 246,
SAFA (g): 27,
Cukry (g): 96,
Vláknina (g): 26,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 671 kJ
Bílkoviny (g): 4.9, Tuky (g): 4.6, Sacharidy (g): 24.6, SAFA (g): 2.7, Cukry (g): 9.6, Vláknina (g): 2.6, Sůl (g): 0.1
Postup přípravy
Těsto (první vrstva): 2 žloutky, 40g másla, 15g medu, 15g agávového sirupu, 50g odtučněného tvarohu, 1/2 bal. kypřícího prášku (6g), 150g polohrubé mouky, 25g žitné mouky. Vypracujeme těsto, třetinu těsta dáme do mrazáku, 2/3 na plech. Jablečná směs (druhá vrstva): 350g jablek, 50g rozinek, skořice. Tuto směs klademe na první vrstvu těsta. Tvarohovo-bílková směs (třetí vrstva): 130g odtučněného tvarohu, 15g agávového sirupu, sníh ze dvou bílků. Těsto (čtvrtá vrstva): Těsto, které trochu zmrzlo v mrazáku (1/3) nastrouháme na vrstvu číslo 3. Vrstvy od spoda nahoru: Těsto + jablečná směs + tvarohovo-bílková směs + nastrouhané těsto. 180 st. C, cca půl hodiny
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.