TOPlist


Kapr na česneku

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Kapr500
Česnek30
Ocet15
Olej běžný (řepkový, slunečnicový)20
Mouka pšeničná bílá5
Voda, minerální vody bez příchutě15

Energetická hodnota celkem: 3596 kJ

Bílkoviny (g): 91, Tuky (g): 50, Sacharidy (g): 11 SAFA (g): 11 Cukry (g): 5 Vláknina (g): 1 Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 719 kJ

Bílkoviny (g): 18.2, Tuky (g): 10, Sacharidy (g): 2.2 SAFA (g): 2.2 Cukry (g): 1 Vláknina (g): 0.2 Sůl (g): 0.2


Dochucovadla:

sůl, pepř bílý, petrželová nať, mletá paprika

Postup přípravy

Vykuchaného a očištěného kapra (POZOR! Kůži ponechat!) omyjeme, kůži několikrát příčně (na obou stranách kapra) nařízneme a potřeme směsí ze dvou stroužků lisovaného česneku a 1/2 lžičky soli. Takto upraveného kapra položíme na špejlemi (dřívky, jídelními hůlkami - co je proste po ruce, aby se nám kapr nelepil ke dnu) vyložený pekáč. Kapra polejeme olejem a zálivkou, kterou připravíme se zbytku prolisovaného česneku, octu, vody, mouky, petrželky, papriky - dosolíme, opepříme podle chuti (hlavně dobře promíchat). Dáme péct do trouby, během pečení podléváme výpekem. Pečeme do zlatova (zhruba hodinku při 200 °C).

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (2 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma