TOPlist


Krůtí kousky s cuketou v rajčatové omáčce

  • Uživatelský recept
  • Autor: muriela
  • Porce: 5.00
  • Doba přípravy (min.): 60

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Parmezán 25%40
Víno bílé suché50
Česnek15
Cibule120
Olej běžný (řepkový, slunečnicový)30
Rajčata konzervovaná700
Cuketa200
Krůtí prsa bez kůže500

Energetická hodnota celkem: 5019 kJ

Bílkoviny (g): 140, Tuky (g): 45, Sacharidy (g): 55 SAFA (g): 12 Cukry (g): 30 Vláknina (g): 26 Sůl (g): 6

Energetická hodnota na 1 porci: 1004 kJ

Bílkoviny (g): 28, Tuky (g): 9, Sacharidy (g): 11 SAFA (g): 2.4 Cukry (g): 6 Vláknina (g): 5.2 Sůl (g): 1.2


Dochucovadla:

sůl, bazalka, oregáno

Postup přípravy

Cibuli nakrájíme na drobno, česnek na plátky, maso na kostky, cuketu na kostičky. Na oleji orestujeme cibulku s česnekem a oreganem, až zesklovatí. Přidáme maso a restujeme. Když se maso zatáhne, přidáme cuketu, promícháme,zastříkneme vínem a necháme odvařit, přikryjeme pokličkou a dusíme asi 8 minut. Přidáme rajčata, promícháme, přivedeme k varu a hned odstavíme. Dochutíme solí, bazalkou a oreganem ... pokud máme, použijeme bylinky čerstvé. Podáváme s ricottovými noky nebo s bramborovým knedlíkem. Nakonec pokrm ozdobíme strouhaným parmezánem.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (3 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma