TOPlist


Jehněčí s červenou čočkou

  • Uživatelský recept
  • Autor: psathyrella
  • Porce: 6.00
  • Doba přípravy (min.): 45

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
jehněčí kýta750
Rajčatová štáva600
Mléko kokosové200
Čočka300
Voda200
Česnek30
Oleje (všechny druhy)11
Rýžový nápoj200

Energetická hodnota celkem: 12485 kJ

Bílkoviny (g): 168, Tuky (g): 153, Sacharidy (g): 227 SAFA (g): 57 Cukry (g): 76 Vláknina (g): 36 Sůl (g): 6

Energetická hodnota na 1 porci: 2081 kJ

Bílkoviny (g): 28, Tuky (g): 25.5, Sacharidy (g): 37.8 SAFA (g): 9.5 Cukry (g): 12.7 Vláknina (g): 6 Sůl (g): 1


Dochucovadla:

kari, zázvor, sůl, chilli

Postup přípravy

Na troše olivového oleje opečeme v hrnci se silným dnem maso pokrájené na větší kousky. Osolíme, přidáme koření a krátce opečeme. Vše zalijeme sterilovanými rajčaty, kokosovým mlékem a rýžovým nápojem a 300ml vody. Přidáme čočku a na plátky nakrájený česnek. Dusíme pod poklici při mírné teplotě za občasného míchání doměkka. Dá se jíst jen tak nebo s pečivem, ale ještě lepší je s bulgurem.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma