- Autor: mosem
- Doba přípravy (min.): 60
- Uživatelský recept
- Porce: 5.00
Ingredience
| Potravina | Množství (g/ml) | 
|---|---|
| Chléb toastový bílý průměr | 225 | 
| Olej olivový | 10 | 
| Červená řepa | 200 | 
| Smetana ke šlehání 31% | 50 | 
| Žloutek | 40 | 
| Losos uzený | 100 | 
| Losos filety bez kůže (mražené) | 400 | 
Dochucovadla:
pepř, sůl, kopr, citronová šťáva
Energetická hodnota celkem: 7254 kJ
                                                        Bílkoviny (g): 129, 
                                                        Tuky (g): 71, 
                                                        Sacharidy (g): 141,
                                                        SAFA (g): 28,
                                                        Cukry (g): 21,
                                                        Vláknina (g): 8,
                                                        Sůl (g): 12
                                                        
                                                        
Energetická hodnota na 1 porci: 1451 kJ
Bílkoviny (g): 25.8, Tuky (g): 14.2, Sacharidy (g): 28.2, SAFA (g): 5.6, Cukry (g): 4.2, Vláknina (g): 1.6, Sůl (g): 2.4
Postup přípravy
do alobalu zabalíme červenou řepu a necháme upéct v troubě při teplotě 220 st. C. V nádobě rozmixujeme 400 g čerstvého lososa, společně se 100 g lososa uzeného. V průběhu mixování přidáme dva žloutky, 50 ml šlehačky 30 %, kopr, sůl, pepř, a lžičku citronové šťávy. Rozmixovanou hmotu dáme do vhodné nádoby (šunkovar, petka...), kde můžeme hmotu zatížit, a při 85 st. C dusíme 40 minut. Poté necháme vychladit. Řepu po vychlazení oloupáme a nakrájíme na tenké plátky a lehce zakápneme olivovým olejem. Také terinku nakrájíme. Podáváme s plátkem opečeného toastového chleba.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.









