- Autor: irisdominika
- Doba přípravy (min.): 40
- Uživatelský recept
- Porce: 1.00
Ingredience
| Potravina | Množství (g/ml) |
|---|---|
| Hovězí svíčková | 120 |
| Hlíva ústřičná | 70 |
| Cibule šalotka | 55 |
| Rajčata | 50 |
| Okurka nakládačka | 30 |
| Olej olivový | 10 |
| Hořčice kremžská průměr | 5 |
Dochucovadla:
sůl, pepř, červená mletá paprika
Energetická hodnota celkem: 1374 kJ
Bílkoviny (g): 29,
Tuky (g): 16,
Sacharidy (g): 14,
SAFA (g): 8,
Cukry (g): 7,
Vláknina (g): 3,
Sůl (g): 0
Postup přípravy
Na olivovém oleji zpěníme šalotku, přidáme hlívu nakrájenou na kousky, osolíme, lehce opepříme, zarestujeme. Přidáme rajčátka, lžičku Dijon hořčice, mletou červenou papriku a dusíme. Cca po 20 min, přidáme kysanou nízkotučnou smetanu, provaříme. Mezitím prudce opečeme na rozpálené pánvi minutkové hovězí maso, musí být suché, aby nepouštělo štávu a opékáme postupně, aby mělo dostatek prostoru. K masu přidáme omáčku a ještě spolu chvilku podusíme. Nakonec přidáme kyselou okurku a případně dochutíme citronovou štávou.. Smetanu lze zcela vynechat. Je to takové ala Stroganov, Nejlepší přílohou je rýže.
Komentáře je možné psát až po přihlášení.






