- Autor: acvik
- Doba přípravy (min.): 60
- Porce: 6.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Rajčata | 600 |
Cibule | 120 |
Olej běžný (řepkový, slunečnicový) | 18 |
Vepřová kýta | 180 |
Hovězí maso zadní průměr | 300 |
Těstoviny (v suchém stavu) | 240 |
Paprika červená | 70 |
Česnek | 30 |
Kečup | 100 |
Eidam 30% | 60 |
Dochucovadla:
lžička soli, mletý pepř, lžička drceného kmínu, oregano, bazalka
Energetická hodnota celkem: 8971 kJ
Bílkoviny (g): 151,
Tuky (g): 60,
Sacharidy (g): 243,
SAFA (g): 22,
Cukry (g): 52,
Vláknina (g): 16,
Sůl (g): 4
Energetická hodnota na 1 porci: 1495 kJ
Bílkoviny (g): 25.2, Tuky (g): 10, Sacharidy (g): 40.5, SAFA (g): 3.7, Cukry (g): 8.7, Vláknina (g): 2.7, Sůl (g): 0.7
Postup přípravy
Vepřové a hovězí maso nakrájet na malinké kousky nebo umlít a orestovat na zpěněné cibulce. Přidat sůl, česnek, kmín a pepř. Po asi 25 minutách dušení přidat nakrájené papriky a po dalších 10 minutách přidat spařená a oloupaná nakrájená rajčata a asi 10 minut dusit. Nakonec se přidá oregano a bazalka. (Možno přidat i trochu kečupu). Mezi tím uvařit špagety na skus a nastrouhat sýr.
Komentáře je možné psát až po přihlášení.