TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Lilková caponata

Zpět
  • Autor: PetraPo
  • Doba přípravy (min.): 30
  • Uživatelský recept
  • Porce: 3.00

Ingredience

Dochucovadla:

sůl, čerstvá bazalka

Energetická hodnota celkem: 4486 kJ

Bílkoviny (g): 22, Tuky (g): 58, Sacharidy (g): 120, SAFA (g): 26, Cukry (g): 86, Vláknina (g): 28, Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 1495 kJ

Bílkoviny (g): 7.3, Tuky (g): 19.3, Sacharidy (g): 40, SAFA (g): 8.7, Cukry (g): 28.7, Vláknina (g): 9.3, Sůl (g): 0.3

Postup přípravy

2 střední lilky nakrájíme na menší kostky, dáme do cedníku, osolíme a necháme vypotit. Opláchneme je a osušíme papírovou utěrkou. Na pánvi rozehřejeme olivový olej, vložíme lilek a opečeme ho dozlatova - cca 8 minut. Vyndáme ho z pánve, je-li třeba přidáme olej a vložíme cibuli, pokrájenou na kostičky a 2 najemno pokrájené očistěné řapíky celeru. Opékáme také cca 7-8 minut. Do hlubší pánve dáme 4-5 pokrájených, oloupaných rajčat, vinný ocet, cukr, důkladně promícháme, přidáme opečenou zeleninu, osolíme, přiklopíme a dusíme na mírném ohni 15 minut, pečlivě mícháme a je-li třeba, přilijeme malinko vody, aby se směs nepřipalovala. Před koncem vmícháme pokrájené olivy, kapary a natrhané lístky bazalky. Poznámka: Caponata se podává s pečivem, je to typický sicilský předkrm, ale výborně se hodí i jako pikantní příloha ke grilovanému masu, nebo se může podávat s těstovinami.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři