TOPlist


Kuřecí prsa pod nádivkou s listovým špenátem

  • Uživatelský recept
  • Autor: kuhnj
  • Porce: 5.00

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Mléko čerstvé polotučné (1,5 % tuku)250
Kuřecí prsa bez kůže500
Cibule200
Špenát250
Olej olivový10
Máslo čerstvé15
Vejce celá průměr180
Rohlík tukový průměr170

Energetická hodnota celkem: 7254 kJ

Bílkoviny (g): 171, Tuky (g): 54, Sacharidy (g): 137 SAFA (g): 22 Cukry (g): 36 Vláknina (g): 14 Sůl (g): 4

Energetická hodnota na 1 porci: 1451 kJ

Bílkoviny (g): 34.2, Tuky (g): 10.8, Sacharidy (g): 27.4 SAFA (g): 4.4 Cukry (g): 7.2 Vláknina (g): 2.8 Sůl (g): 0.8


Dochucovadla:

Pepř,sůl

Postup přípravy

Rohlíky-4kusy nakrájíme a přelijeme 250ml mléka, , 250 g čerstvého listového špenátu spaříme horkou vodou a nakrájíme, na másle zpěníme cibuli. Vše dobře promícháme se 3 vejci, osolíme, opepříme a necháme chvíli odpočinout.. Kuřecí prsa-500g, nakrájíme na plátky, rozložíme na vymazaný pekáček olejem, lehce okořeníme dle vlastní chuti. Maso pokryjeme nádivkou a dáme péct do trouby asi na 180-200C do zezlátnutí. Servírujeme obložené zeleninou.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (2 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

05. 06. 2014 22:14

kuhnj

Vlastní špenát je nejlepší!!!

05. 06. 2014 22:11

lopata

To vypadá lákavě.zvlášť když mám špenátek z vlasní úrody:)

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma