TOPlist


Brambory s mrkví

  • Uživatelský recept
  • Autor: Katchib
  • Porce: 2.00
  • Doba přípravy (min.): 45

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Cibule20
Brambory (syrové)250
Mrkev100
Olej olivový3
Bujón Natur (hotový výrobek)500

Energetická hodnota celkem: 1304 kJ

Bílkoviny (g): 6, Tuky (g): 6, Sacharidy (g): 57 SAFA (g): 2 Cukry (g): 9 Vláknina (g): 8 Sůl (g): 10

Energetická hodnota na 1 porci: 652 kJ

Bílkoviny (g): 3, Tuky (g): 3, Sacharidy (g): 28.5 SAFA (g): 1 Cukry (g): 4.5 Vláknina (g): 4 Sůl (g): 5


Dochucovadla:

sůl, pepř,kmín

Postup přípravy

Mrkev a brambory očistíme. Cibuli nakrájíme nadrobno, mrkev na silnější kolečka (max.5mm), brambory na kostičky cca.1x1cm. V úzkém hlubokém hrnci zahřejeme olivový olej a zpěníme cibuli. Přidáme mrkev a zarestujeme. Potom přidáme brambory a opět zarestujeme. Zalijeme zeleninovým vývarem tak, aby bylo vše ponořené. Přidáme kmín, přiklopíme pokličkou a na mírném ohni vaříme do měkka. Dochutíme solí a pepřem, můžeme zahustit trochou hladké mouky. Lze podávat jako samostatné jídlo, nebo jako přílohu například k rybě nebo kuřecímu masu.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma