TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Brambory s mrkví

Zpět
  • Autor: Katchib
  • Doba přípravy (min.): 45
  • Uživatelský recept
  • Porce: 2.00

Ingredience

Dochucovadla:

sůl, pepř,kmín

Energetická hodnota celkem: 1304 kJ

Bílkoviny (g): 6, Tuky (g): 6, Sacharidy (g): 57, SAFA (g): 3, Cukry (g): 9, Vláknina (g): 8, Sůl (g): 10

Energetická hodnota na 1 porci: 652 kJ

Bílkoviny (g): 3, Tuky (g): 3, Sacharidy (g): 28.5, SAFA (g): 1.5, Cukry (g): 4.5, Vláknina (g): 4, Sůl (g): 5

Postup přípravy

Mrkev a brambory očistíme. Cibuli nakrájíme nadrobno, mrkev na silnější kolečka (max.5mm), brambory na kostičky cca.1x1cm. V úzkém hlubokém hrnci zahřejeme olivový olej a zpěníme cibuli. Přidáme mrkev a zarestujeme. Potom přidáme brambory a opět zarestujeme. Zalijeme zeleninovým vývarem tak, aby bylo vše ponořené. Přidáme kmín, přiklopíme pokličkou a na mírném ohni vaříme do měkka. Dochutíme solí a pepřem, můžeme zahustit trochou hladké mouky. Lze podávat jako samostatné jídlo, nebo jako přílohu například k rybě nebo kuřecímu masu.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři