- Autor: Katchib
- Doba přípravy (min.): 45
- Uživatelský recept
- Porce: 2.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Cibule | 20 |
Brambory (syrové) | 250 |
Mrkev | 100 |
Olej olivový | 3 |
Bujón Natur (hotový výrobek) | 500 |
Dochucovadla:
sůl, pepř,kmín
Energetická hodnota celkem: 1304 kJ
Bílkoviny (g): 6,
Tuky (g): 6,
Sacharidy (g): 57,
SAFA (g): 3,
Cukry (g): 9,
Vláknina (g): 8,
Sůl (g): 10
Energetická hodnota na 1 porci: 652 kJ
Bílkoviny (g): 3, Tuky (g): 3, Sacharidy (g): 28.5, SAFA (g): 1.5, Cukry (g): 4.5, Vláknina (g): 4, Sůl (g): 5
Postup přípravy
Mrkev a brambory očistíme. Cibuli nakrájíme nadrobno, mrkev na silnější kolečka (max.5mm), brambory na kostičky cca.1x1cm. V úzkém hlubokém hrnci zahřejeme olivový olej a zpěníme cibuli. Přidáme mrkev a zarestujeme. Potom přidáme brambory a opět zarestujeme. Zalijeme zeleninovým vývarem tak, aby bylo vše ponořené. Přidáme kmín, přiklopíme pokličkou a na mírném ohni vaříme do měkka. Dochutíme solí a pepřem, můžeme zahustit trochou hladké mouky. Lze podávat jako samostatné jídlo, nebo jako přílohu například k rybě nebo kuřecímu masu.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.