- Autor: l.fruhaufova
- Doba přípravy (min.): 60
- Uživatelský recept
- Porce: 9.00
Ingredience
| Potravina | Množství (g/ml) | 
|---|---|
| Hovězí kližka | 734 | 
| Sádlo vepřové škvařené | 53 | 
| Cibule | 180 | 
| Česnek | 22 | 
| Rajčata konzervovaná | 400 | 
| Rajčatová štáva | 500 | 
| Máslo čerstvé | 21 | 
| Těstoviny celozrnné semolinové (v suchém stavu) | 385 | 
| Niva 50% | 50 | 
| Hermelín 45% průměr | 125 | 
| Blaťácké zlato 48% | 96 | 
| Brynza s tvarohem | 52 | 
| Eidam 30% | 136 | 
Dochucovadla:
sůl, pepř, bazalka, oregano, provensálské koření, tymián
Energetická hodnota celkem: 19412 kJ
                                                        Bílkoviny (g): 311, 
                                                        Tuky (g): 224, 
                                                        Sacharidy (g): 328,
                                                        SAFA (g): 122,
                                                        Cukry (g): 55,
                                                        Vláknina (g): 42,
                                                        Sůl (g): 15
                                                        
                                                        
Energetická hodnota na 1 porci: 2157 kJ
Bílkoviny (g): 34.6, Tuky (g): 24.9, Sacharidy (g): 36.4, SAFA (g): 13.6, Cukry (g): 6.1, Vláknina (g): 4.7, Sůl (g): 1.7
Postup přípravy
Osmažíme cibulis česneke, pak osmažíme mleté hovězí maso a přidáme rajský protlak, sůl, pepř,máslo a koření. Dusíme pod pokličkou 30min. Do pekáčku dáme část masové hmoty, syrové plátky lasagní a trochu sýra, vrstvy střídáme a končíme sýrem. Zapečeme cca 30min v troubě
Komentáře je možné psát až po přihlášení.









