- Autor: Allian
- Doba přípravy (min.): 120
- Porce: 8.00
250g hrubé mouky, 250g celozrnné pšeničné mouky, 125ml vody, 125ml mléka, 1 vejce, sůl, 14g droždí, 1 starší rohlík
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Mouka pšeničná celozrnná průměr | 250 |
Mouka pšeničná hrubá | 250 |
Vejce celá průměr | 60 |
Rohlík tukový průměr | 45 |
Mléko polotučné čerstvé průměr | 125 |
Droždí | 14 |
Energetická hodnota celkem: 8112 kJ
Bílkoviny (g): 74,
Tuky (g): 16,
Sacharidy (g): 365,
SAFA (g): 5,
Cukry (g): 14,
Vláknina (g): 27,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 1014 kJ
Bílkoviny (g): 9.3, Tuky (g): 2, Sacharidy (g): 45.6, SAFA (g): 0.6, Cukry (g): 1.8, Vláknina (g): 3.4, Sůl (g): 0.1
Postup přípravy
Ingredience v uvedeném pořadí dáme do domácí pekárny, vyjma rohlíku, který nakrájíme na kostičky a přidáme ho až 10 minut před koncem hnětení. Pustíme program těsto. Po půlhodině kynutí dáme vařit vodu, vytvarujeme knedlíky a necháme kynout dokud voda nezačne vřít, potom vaříme cca 2é minut. Po 10 minutách je třeba knedlík obrátit.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.