TOPlist
Sledujte nás:

celozrnný knedlík

Zpět
  • Autor: Allian
  • Doba přípravy (min.): 120
  • Porce: 8.00

250g hrubé mouky, 250g celozrnné pšeničné mouky, 125ml vody, 125ml mléka, 1 vejce, sůl, 14g droždí, 1 starší rohlík

Ingredience

Energetická hodnota celkem: 8112 kJ

Bílkoviny (g): 74, Tuky (g): 16, Sacharidy (g): 365, SAFA (g): 5, Cukry (g): 14, Vláknina (g): 27, Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 1014 kJ

Bílkoviny (g): 9.3, Tuky (g): 2, Sacharidy (g): 45.6, SAFA (g): 0.6, Cukry (g): 1.8, Vláknina (g): 3.4, Sůl (g): 0.1

Postup přípravy

Ingredience v uvedeném pořadí dáme do domácí pekárny, vyjma rohlíku, který nakrájíme na kostičky a přidáme ho až 10 minut před koncem hnětení. Pustíme program těsto. Po půlhodině kynutí dáme vařit vodu, vytvarujeme knedlíky a necháme kynout dokud voda nezačne vřít, potom vaříme cca 2é minut. Po 10 minutách je třeba knedlík obrátit.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři