TOPlist


Kuřecí prsa s paprikou, cuketou a bryndzou (Ihnačák)

  • Uživatelský recept
  • Autor: muriela
  • Porce: 4.00
  • Doba přípravy (min.): 60

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Kuřecí prsa bez kůže400
Šunka vepřová nejvyšší jakosti150
Paprika červená100
Paprika žlutá 100
Paprika zelená100
Česnek20
Cuketa400
Brambory vařené600
Olej běžný (řepkový, slunečnicový)40
Bryndza 50%125

Energetická hodnota celkem: 8356 kJ

Bílkoviny (g): 166, Tuky (g): 80, Sacharidy (g): 143 SAFA (g): 29 Cukry (g): 26 Vláknina (g): 21 Sůl (g): 8

Energetická hodnota na 1 porci: 2089 kJ

Bílkoviny (g): 41.5, Tuky (g): 20, Sacharidy (g): 35.8 SAFA (g): 7.3 Cukry (g): 6.5 Vláknina (g): 5.3 Sůl (g): 2


Dochucovadla:

sůl, pepř

Postup přípravy

Maso očistíme a nakrájíme na plátky, osolíme a okořeníme (zázvor, tymián). Papriku a šunku pokrájíme na kostičky, cuketu na tenká kolečka, česnek na drobno. Na troše oleje osmažíme česnek s čerstvě nadrceným pepřem, přidáme papriku a orestujeme, nakonec přidáme šunku a ještě restujeme asi 3 minuty. Maso orestujeme v hluboké pánvi na oleji z obou stran (cca 4 minuty z každé strany). Na každý plátek navrstvíme papriku se šunkou, navrch dáme plátek bryndzy, přiklopíme pokličkou a necháme prohřát do změknutí sýra (eventuelně můžeme vše přendat do zapékací misky a zapečeme asi 2-3 minuty pod grilem). Cuketu ogrilujeme, nebo opečeme na olivovém oleji, dochutíme solí a pepřem. Podáváme s bramborem.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

13. 05. 2014 17:37

madridacka

Tak to vyzkouším

13. 05. 2014 15:42

HankaCh

To vypadá skvěle:-)

13. 05. 2014 15:08

muriela

Recept podle Ihnačáka z receptáře Lidlu ... jednoduché a fakt dobrota! :-) .... doporučuji vyzkoušet

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma