TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

česnečka trochu jinak

Zpět
  • Autor: marbell1
  • Uživatelský recept
  • Porce: 5.00

Ingredience

Dochucovadla:

sůl, pepř, petrželka

Energetická hodnota celkem: 2814 kJ

Bílkoviny (g): 41, Tuky (g): 48, Sacharidy (g): 20, SAFA (g): 23, Cukry (g): 12, Vláknina (g): 4, Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 563 kJ

Bílkoviny (g): 8.2, Tuky (g): 9.6, Sacharidy (g): 4, SAFA (g): 4.6, Cukry (g): 2.4, Vláknina (g): 0.8, Sůl (g): 0.2

Postup přípravy

Ve vodě si spaříme rajčata a oloupeme. Dužinu nakrájíme najemno. Na oleji si osmahneme najemno pokrájený (ne lisovaný) česnek a po chvíli přidáme rajčata a restujeme spolu cca 2 minuty. Pak zalijeme horkou vodou a vaříme mírným varem 15 minut. Osolíme, opepříme. Do misky si rozklepneme vajíčka a smícháme je s nastrouhaným sýrem. Poté co polévku vypneme, odstavíme ji z plotny a do ještě horké vlijeme vejce smíchaná se sýrem a promícháme. Sýr se rozpustí a vejce srazí. Poté dochutíme, ozdobíme najemno nasekanou petrželkou a podáváme s opečeným toastem nebo chlebem. Kdo má rád pikantní může dochutit kajenským pepřem. Kdo hustší - přidá topinku, rajče - prostě dle chuti. Co se vajec týče jsou to zhruba 3 středně velká vejce. Kdo má rád česnek může dát i více, záleží na ostrosti česneku.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři