- Autor: STOB
 - STOB recept
 - Porce: 1.00
 
Ingredience
| Potravina | Množství (g/ml) | 
|---|---|
| Rajčata | 150 | 
| Salát hlávkový | 50 | 
| Rýže natural syrová | 30 | 
| Mouka pšeničná hladká | 3 | 
| Cibule | 15 | 
| Oleje (všechny druhy) | 5 | 
| Ledvinky hovězí, vepřové | 150 | 
Energetická hodnota celkem: 1552 kJ
                                                        Bílkoviny (g): 28, 
                                                        Tuky (g): 13, 
                                                        Sacharidy (g): 36,
                                                        SAFA (g): 4,
                                                        Cukry (g): 6,
                                                        Vláknina (g): 4,
                                                        Sůl (g): 0
                                                        
                                                        
Postup přípravy
Ledvinky podélně rozkrojíme, dokonale vyřízneme žilky a tuk, omyjeme a osušíme, nakrájíme na plátky. Na rozehřátém oleji zpěníme cibuli, přidáme plátky ledvinek, opečeme, okmínujeme, podlijeme vodou a dusíme.Měkké ledvinky zahustíme ve vodě rozmíchanou hladkou moukou a provaříme, hotové osolíme. Omytý hlávkový salát natrháme na sousta, vyskládáme do salátové misky, obložíme na dílky nakrájenými rajčaty, posypeme jemně sekanou cibulkou a zalijeme sladkokyselou zálivkou (sůl, ocet, sladidlo). Podáváme s dušenou rýží.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.






