TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Obědový salát ze špenátu a brambor

Zpět
  • Autor: verunkajj
  • Doba přípravy (min.): 10
  • Uživatelský recept
  • Porce: 2.00

Ingredience

Dochucovadla:

sůl,pepř,ocet

Energetická hodnota celkem: 3393 kJ

Bílkoviny (g): 66, Tuky (g): 21, Sacharidy (g): 91, SAFA (g): 5, Cukry (g): 21, Vláknina (g): 14, Sůl (g): 4

Energetická hodnota na 1 porci: 1697 kJ

Bílkoviny (g): 33, Tuky (g): 10.5, Sacharidy (g): 45.5, SAFA (g): 2.5, Cukry (g): 10.5, Vláknina (g): 7, Sůl (g): 2

Postup přípravy

na oleji dlouze a pomalu orestujeme papriku,případně koupíme restovanou ve skleničce,smícháme s vykapaným tuňákem z plechovky,ochutíme solí,pepřem (nebo kapary) a kapičkou octu,přidáme 2 lžíce pesta. Na směs natrháme čerstvý listový špenát a zasypeme teplými novými vařenými bramborami, i se slupkou!! (buď vybrat drobné,nebo před vařením nakrájet na čtvrtky) necháme štenát teplem malinko zavadnout,zamícháme a podáváme. U nás se olizuje celá rodina :-) gramáž špenátu i brambor je orientační,dělávám od oka,recept jsem si přivezla z anglie:-)

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

03. 07. 2014 00:46
To vypadá skvěle :-)
20. 06. 2014 11:13
Já letos nasadila místo špenátu mangold a trhám průběžně a je to mňamka:-)
10. 06. 2014 08:58
Také se mi recept moc líbí, spenát jsem si zasadila, ale nevím jestli z toho vubec neco bude. Letos je to na nasí zahrade vubec nic moc. Ale muzu si koupit v bio obchode spenát cerstvý, tak vyzkousím:-))
10. 06. 2014 08:43
To vypadá skvěle, mám ráda špenát z čerstvých listů, mám na zahrádce tak neúrodnou půdu, že mi tam ani nevyklíčí, ale občas se mi podaří koupit celkem hezké listy. Pokud dnes špenát koupím, zítra vyzkouším.
Hravě žij zdravě

Na provozu webového portálu STOBklub se podílí Hravě žij zdravě z. s. Projekt je spolufinancován z dotace HMP (DOT/81/01/002536/2025).

Naši partneři