- Autor: Baall
- Doba přípravy (min.): 45
- Uživatelský recept
- Porce: 6.00
Ingredience
Dochucovadla:
sůl, pepř
Energetická hodnota celkem: 16421 kJ
Bílkoviny (g): 203,
Tuky (g): 128,
Sacharidy (g): 465,
SAFA (g): 64,
Cukry (g): 85,
Vláknina (g): 27,
Sůl (g): 24
Energetická hodnota na 1 porci: 2737 kJ
Bílkoviny (g): 33.8, Tuky (g): 21.3, Sacharidy (g): 77.5, SAFA (g): 10.7, Cukry (g): 14.2, Vláknina (g): 4.5, Sůl (g): 4
Postup přípravy
Hotové lasagne před upotřebením opláchneme vlažnou vodou. Bešamel: rozpustíme smetanový sýr v mléce, přidáme 2 stroužky rozdrceného česneku a zahustíme moukou. Špenát: podusíme podle zvyklostí s cibulí a česnekem bez vejce a smetany. Na dno ohnivzdorné mísy rozetřeme trošku bešamelu - cca 2 lžíce, lasagne se nebudou tak lepit, a na to rozložíme 1 vrstvu lasagní. Na to klademe šunku a Milánskou omáčku, lasagne, bešamel, lasagne, šunku.. atd. Na poslední vrstvu bešamelu rozetřeme špenát, zakončíme šunkou a Milánskou omáčkou. Celý povrch bohatě posypeme strouhaným sýrem a pečeme při 220 °C cca 40 minut. Použil sem hotovou omáčku Otma, ale je možné udělat si ji doma čerstvou (oliv.olej, žampióny, rajský protlak, nebo loupaná rajčata, bazalka, provensálské koření, cibule, česnek, oregano, tymián, sůl, pepř). Skvělé s čerstvým italským salátem, křupavými zapečenými bagetkami.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.