- Autor: VonHetzer
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Melasa | 30 |
Lyle's Golden Syrup | 20 |
Hovězí maso přední průměr | 330 |
Cibule | 130 |
Paprika zelená | 130 |
Fazole červené sterilované v mírně slaném nálevu | 125 |
Ocet | 30 |
Hořčice plnotučná průměr | 10 |
Passata ALNATURA | 170 |
Dochucovadla:
mleté chilli, čerstvě mletý černý pepř, sůl
Energetická hodnota celkem: 4816 kJ
Bílkoviny (g): 71,
Tuky (g): 57,
Sacharidy (g): 82,
SAFA (g): 26,
Cukry (g): 50,
Vláknina (g): 18,
Sůl (g): 3
Energetická hodnota na 1 porci: 1204 kJ
Bílkoviny (g): 17.8, Tuky (g): 14.3, Sacharidy (g): 20.5, SAFA (g): 6.5, Cukry (g): 12.5, Vláknina (g): 4.5, Sůl (g): 0.8
Postup přípravy
Pánev rozehřejeme na střední teplotu a bez tuku, jen na sucho do ní vložíme mleté maso. Maso za stálého mícháni opékáme do chvíle kdy začne hnědnout. Přidáme připravenou cibuli, zelenou papriku a dále opékáme dokud nezačne zelenina měknout, 5 - 10minut. Když zelenina začne měknout, přidáme passatu a dobře jí promícháme s masem. Přidáme ocet, sladový výtažek, xylitol, hořčici a mleté chilli, vše dobře rozmícháme spolu s masovou směsí a pasatou. Přidáme slité a propláchnuté fazole, promícháme, dochutíme solí a pepřem dle potřeby a vaříme dokud omáčka nezhoustne. Podáváme v celozrnné hamburgerové bulce a nebo zabalené do tortilly, kde na tortillu poklademe nejdříve listy salátu a teprve na ně lajdáka Joea a tortillu zavineme.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.