TOPlist


aspik

  • Uživatelský recept
  • Autor: bobi.hruba
  • Porce: 4.00
  • Doba přípravy (min.): 60

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Cottage 20% průměr200
Šunka kuřecí průměr100
Vejce celá průměr100
Voda, minerální vody bez příchutě500
Bujón Knorr průměr (hotový výrobek)15
Ocet10
Sůl5
Cukr bílý (řepný, třtinový)10
Želatina (v suchém stavu)20
Créatif Trio zeleninová směs sterilovaná (Bonduelle)250
Klíčky fazole Mungo sterilované (Bonduelle)100

Energetická hodnota celkem: 3046 kJ

Bílkoviny (g): 78, Tuky (g): 24, Sacharidy (g): 44 SAFA (g): 11 Cukry (g): 32 Vláknina (g): 10 Sůl (g): 8

Energetická hodnota na 1 porci: 762 kJ

Bílkoviny (g): 19.5, Tuky (g): 6, Sacharidy (g): 11 SAFA (g): 2.8 Cukry (g): 8 Vláknina (g): 2.5 Sůl (g): 2

Postup přípravy

Sterilovanou zeleninu scedíme, vodu z ní doplníme do kohoutkovou vodou do 500 ml, přidáme sůl, cukr, ocet a masox, přivedeme k varu a použijeme na výrobu želatiny dle návodu na sáčku (některá želatina se přidává do vroucí tekutiny a již se nevaří, některá se přidává do studené vody a pak se povaří). Vejce natvrdo, zeleninu (pokud je to nutné) a salám nakrájíme na drobno. Vše smícháme se sýrem cottage a přilijeme ještě teplou želatinu připravenou dle návodu. Promícháme a nalijeme do miseček. Necháme vychladnout a po té dáme ztuhnout do lednice na cca 3 hod.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

08. 10. 2015 16:31

evinka49

Tak na tom asi budu ujíždět pěkně.Vypadá to na super mňamku

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma