TOPlist


Čočka na kyselo s bílou klobásou a volským vokem

  • Uživatelský recept
  • Autor: Baall
  • Porce: 4.00
  • Doba přípravy (min.): 30

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Čočka velkozrnná (v suchém stavu)125
Olej běžný (řepkový, slunečnicový)15
Cibule50
Mrkev40
Petržel - kořen30
Celer bulva30
Klobása bílá400
Vejce celá průměr220

Energetická hodnota celkem: 7583 kJ

Bílkoviny (g): 106, Tuky (g): 95, Sacharidy (g): 129 SAFA (g): 35 Cukry (g): 36 Vláknina (g): 12 Sůl (g): 11

Energetická hodnota na 1 porci: 1896 kJ

Bílkoviny (g): 26.5, Tuky (g): 23.8, Sacharidy (g): 32.3 SAFA (g): 8.8 Cukry (g): 9 Vláknina (g): 3 Sůl (g): 2.8


Dochucovadla:

sůl, pepř, červená paprika.

Postup přípravy

Přes noc namočíme čočku; v té samé vodě vaříme cca)20min., vodu osolíme. Na pánvi na lžíci vody osmahneme cibuli a nastrouhanou kořenovou zeleninu, přidáme čočku a ochutíme solí, pepřem,lákem z okurek, octem. Dle zvyku zahustíme, nebo necháme vodu vyvařit. Klobásu ogrilujeme v troubě, vejce osmahneme v lívanečníku. Podáváme vejce na čočce, klobásu a nějakou zeleninu (okurkový salát, okurky nakladačky, čalamádu...)

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma