TOPlist


Dušená kapusta s bramborami

  • Uživatelský recept
  • Autor: meteora
  • Porce: 3.00
  • Doba přípravy (min.): 40

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Kapusta hlávková500
Cibule200
Párky drůbeží200
Brambory (syrové)300
Mouka pšeničná hladká50
Slanina anglická50

Energetická hodnota celkem: 5260 kJ

Bílkoviny (g): 75, Tuky (g): 45, Sacharidy (g): 146 SAFA (g): 19 Cukry (g): 36 Vláknina (g): 23 Sůl (g): 6

Energetická hodnota na 1 porci: 1753 kJ

Bílkoviny (g): 25, Tuky (g): 15, Sacharidy (g): 48.7 SAFA (g): 6.3 Cukry (g): 12 Vláknina (g): 7.7 Sůl (g): 2


Dochucovadla:

sůl, pepř, majoránka, kmín, česnek

Postup přípravy

Kapustu nasekáme, spaříme vodou a dáme vařit. Přidáme na kostičky nakrájené brambory a vaříme do změknutí brambor i kapusty. Mezi tím si na pánvi osmažíme cibuli spolu s na kostičky nakrájeným párkem a slaninou osmažíme na lžíci rostlinného oleje. Nakonec zaprášíme moukou - vznikne jíška, kterou přidáme do kapusty. Promícháme dochutíme solí, pepřem, česnekem, majoránkou, kmínem.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma