- Autor: meteora
- Doba přípravy (min.): 40
- Uživatelský recept
- Porce: 3.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Kapusta hlávková | 500 |
Cibule | 200 |
Párky drůbeží | 200 |
Brambory (syrové) | 300 |
Mouka pšeničná hladká | 50 |
Slanina anglická | 50 |
Dochucovadla:
sůl, pepř, majoránka, kmín, česnek
Energetická hodnota celkem: 5260 kJ
Bílkoviny (g): 75,
Tuky (g): 45,
Sacharidy (g): 146,
SAFA (g): 19,
Cukry (g): 36,
Vláknina (g): 23,
Sůl (g): 6
Energetická hodnota na 1 porci: 1753 kJ
Bílkoviny (g): 25, Tuky (g): 15, Sacharidy (g): 48.7, SAFA (g): 6.3, Cukry (g): 12, Vláknina (g): 7.7, Sůl (g): 2
Postup přípravy
Kapustu nasekáme, spaříme vodou a dáme vařit. Přidáme na kostičky nakrájené brambory a vaříme do změknutí brambor i kapusty. Mezi tím si na pánvi osmažíme cibuli spolu s na kostičky nakrájeným párkem a slaninou osmažíme na lžíci rostlinného oleje. Nakonec zaprášíme moukou - vznikne jíška, kterou přidáme do kapusty. Promícháme dochutíme solí, pepřem, česnekem, majoránkou, kmínem.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.