TOPlist
Sledujte nás:

Všechny recepty STOB najdete také v programu Sebekoučink!

Dušená luštěninová směs se zeleninou

Zpět
  • Autor: Hanka Malkova
  • Doba přípravy (min.): 60
  • STOB recept
  • Porce: 4.00

Ingredience

Dochucovadla:

sůl, pepř, citronová šťáva, bobkový list

Energetická hodnota celkem: 6174 kJ

Bílkoviny (g): 70, Tuky (g): 37, Sacharidy (g): 215 SAFA (g): 13 Cukry (g): 59 Vláknina (g): 64 Sůl (g): 2

Energetická hodnota na 1 porci: 1544 kJ

Bílkoviny (g): 17.5, Tuky (g): 9.3, Sacharidy (g): 53.8 SAFA (g): 3.3 Cukry (g): 14.8 Vláknina (g): 16 Sůl (g): 0.5

Postup přípravy

Luštěniny (např. směs čočky a fazolí, ale lze použít libovolné druhy) si předem namočíme a uvaříme téměř do měkka. Cibuli, řapíkatý celer a česnek nakrájíme na jemno a orestujeme na troše řepkového oleje. Přidáme bobkový list a podlijeme bílým vínem. Víno necháme odpařit a přidáme na větší kousky pokrájené zelí a papriku, lehce opečeme a zalijeme konzervovanými rajčaty. Osolíme, opepříme a vaříme cca 20 minut. Poté přidáme luštěniny a ještě krátce povaříme. Na závěr přidáme nakrájenou jarní cibulku, petrželku a překrojené olivy. Dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou, ozdobíme petrželovou natí. Podáváme samostatně nebo můžeme přidat ještě na nudličky nakrájené opečené libové maso (kuřecí, krůtí či vepřové) nebo tofu. Energetická hodnota na 100 g: 320 kJ

Fotografie

Hodnocení (15 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

13. 02. 2017 18:36
tohle by mi asi spíš chutnalo jako salát, dělám si podobný z podobných surovin.
08. 02. 2017 19:05
To vypadá moc dobře, vyzkouším.

Naši partneři