TOPlist


Salát Rumcajs

  • Uživatelský recept
  • Autor: Baall
  • Porce: 10.00
  • Doba přípravy (min.): 30

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Salám šunkový400
Mrkev100
Celer bulva100
Okurka nakládačka100
Cibule80
Feferony třešňové sterilované15
Hořčice plnotučná průměr15
Worcester15
Olej běžný (řepkový, slunečnicový)15
Ocet15
Kečup30
Majonéza Original (Hellmann´s)150

Energetická hodnota celkem: 8028 kJ

Bílkoviny (g): 59, Tuky (g): 167, Sacharidy (g): 47 SAFA (g): 29 Cukry (g): 30 Vláknina (g): 9 Sůl (g): 15

Energetická hodnota na 1 porci: 803 kJ

Bílkoviny (g): 5.9, Tuky (g): 16.7, Sacharidy (g): 4.7 SAFA (g): 2.9 Cukry (g): 3 Vláknina (g): 0.9 Sůl (g): 1.5


Dochucovadla:

ocet nebo nálev z okurek, nálev z feferonek, worcesterská omáčka, cukr, mletý pepř, sůl

Postup přípravy

Šunkový salám nakrájíme na nudličky, nebo kostičky dle zvyku. Vařenou mrkev a celer na skus nakrájíme na malé kostičky spolu s okurkami, šalotkou a feferonkami. Dresink: 1 lžíce hořčice, 1 lžíce worchestru, 1 lžíce oleje, 1 lžíce octa, nebo 100 ml: nálevu z octu+nálev z feferonek půl na půl, 2 lžíce kečupu, 150 g majolky Všechny suroviny do dresinku kromě majolky smícháme v kastrůlku a ohřejeme na sporáku za stálého míchání,aby se nám nepřipálil.Ještě teplý vmícháme ke směsi se salámem a nakonec vmícháme majolku. Dáme vychladit nejlépe do druhého dne.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma