TOPlist


Avokádová pomazánka

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Avokádo200
Česnek10
Rajčata 90
Cibule šalotka20
Citronová šťáva20

Energetická hodnota celkem: 1510 kJ

Bílkoviny (g): 5, Tuky (g): 28, Sacharidy (g): 25 SAFA (g): 4 Cukry (g): 18 Vláknina (g): 16 Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 151 kJ

Bílkoviny (g): 0.5, Tuky (g): 2.8, Sacharidy (g): 2.5 SAFA (g): 0.4 Cukry (g): 1.8 Vláknina (g): 1.6 Sůl (g): 0


Dochucovadla:

sůl, pepř

Postup přípravy

Avokádo rozpůlíme, vyndáme pecku a vydlabeme do misky dužinu. Přidáme nakrájené rajče, jarní cibulku, česnek a citronovou šťávu, osolíme, opepříme. Směs rozmixujeme tyčovým mixerem. Lépe chutná vychlazená. Používám jako pomazánku například na knackebrot/žitný chléb, hodí se ale i do salátu, k těstovinám, jako omáčka k tortilám...

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma