TOPlist


ZELENINOVÝ SALÁT S ČOČKOU A BALK. S., str.181

  • Uživatelský recept
  • Autor: lenulka7
  • Porce: 1.00
  • Doba přípravy (min.): 30

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Okurka salátová100
Rajčata 70
Paprika žlutá 80
Čočka sterilovaná60
Balkánský sýr 40
Olej olivový3
Chléb slunečnicový průměr50

Energetická hodnota celkem: 1444 kJ

Bílkoviny (g): 17, Tuky (g): 13, Sacharidy (g): 39 SAFA (g): 6 Cukry (g): 10 Vláknina (g): 8 Sůl (g): 3


Dochucovadla:

sůl, mletý bílý pepř, ocet, špetka drcené nebo čerstvé jemně nasekané bazalky

Postup přípravy

Zeleninu očistíme a omyjeme. Okurku podélně rozkrojíme a nakrájíme na plátky, papriky a rajčata nakrájíme na kostky a vložíme do mísy. Z čočky slejeme nálev, přidáme ji k zelenině, pokapeme olejem, ochutíme solí, pepřem, octem a špetkou sekané bazalky. Sypeme strouhaným balkánským sýrem. Podáváme se slunčnicovým chlebem. PRO RODINU: Přidejte větší množství sýra - nakrájejte ho na menší kostky. Slunečnicový chleba podávejte ve dvojnásobném množství.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma