TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Řecký lilkový salát

Zpět
  • Autor: kuhnj
  • Doba přípravy (min.): 60
  • Uživatelský recept
  • Porce: 4.00

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Lilek300
Paprika červená200
Olej olivový20

Dochucovadla:

Sůl,česnek,citron

Energetická hodnota celkem: 1332 kJ

Bílkoviny (g): 5, Tuky (g): 20, Sacharidy (g): 30, SAFA (g): 10, Cukry (g): 18, Vláknina (g): 13, Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 333 kJ

Bílkoviny (g): 1.3, Tuky (g): 5, Sacharidy (g): 7.5, SAFA (g): 2.5, Cukry (g): 4.5, Vláknina (g): 3.3, Sůl (g): 0

Postup přípravy

Omytý lilek propícháme vidličkou!, položíme do pekáče na pečící papír a přiklopíme. Pečeme na 180-200 C asi 50-60 minut. Omyté kapie nebo papriky rozřízneme, vyčistíme od jadérek, lehce posolíme, zakápneme oliv. olejem a necháme pod grilem nebo v troubě upéct až kraje začnou hnědnout. Lilek po upečení necháme dobře vychladnout, rozkrojíme, vyndáme dužninu i s jadérky, rozmačkáme vidličkou. Kapie též necháme vychladnout, sloupneme, nakrájíme nadrobno a přidáme k lilku. Dochutíme solí, rozmačkaným česnekem, oliv. olejem(nešetříme, je důležitý),lze i zakápnout citronem apod. Necháme vychladit a podáváme k masu či jen k bílému chlebu, bagetě. V Řecku tento salát slouží s bílým chlebem nebo pitou hlavně jako předkrm

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

17. 08. 2014 22:44
dnes jsem namazala na opečené tousty jako odpolední svačinku a jen se po nich zaprášilo.
14. 08. 2014 17:01
Dnes jsem vyzkoušela a chutnal mi, jen jsem to přehnala s česnekem, ale to je moje chyba - jinak super :-)

Naši partneři