- Autor: kuhnj
- Doba přípravy (min.): 60
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00

Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Lilek | 300 |
Paprika červená | 200 |
Olej olivový | 20 |
Dochucovadla:
Sůl,česnek,citron
Energetická hodnota celkem: 1332 kJ
Bílkoviny (g): 5,
Tuky (g): 20,
Sacharidy (g): 30,
SAFA (g): 10,
Cukry (g): 18,
Vláknina (g): 13,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 333 kJ
Bílkoviny (g): 1.3, Tuky (g): 5, Sacharidy (g): 7.5, SAFA (g): 2.5, Cukry (g): 4.5, Vláknina (g): 3.3, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Omytý lilek propícháme vidličkou!, položíme do pekáče na pečící papír a přiklopíme. Pečeme na 180-200 C asi 50-60 minut. Omyté kapie nebo papriky rozřízneme, vyčistíme od jadérek, lehce posolíme, zakápneme oliv. olejem a necháme pod grilem nebo v troubě upéct až kraje začnou hnědnout. Lilek po upečení necháme dobře vychladnout, rozkrojíme, vyndáme dužninu i s jadérky, rozmačkáme vidličkou. Kapie též necháme vychladnout, sloupneme, nakrájíme nadrobno a přidáme k lilku. Dochutíme solí, rozmačkaným česnekem, oliv. olejem(nešetříme, je důležitý),lze i zakápnout citronem apod. Necháme vychladit a podáváme k masu či jen k bílému chlebu, bagetě. V Řecku tento salát slouží s bílým chlebem nebo pitou hlavně jako předkrm
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.