TOPlist


Treska s chilli, pažitkou a creme fraiche s Florou Gold podávané s rýží

  • STOB recept
  • Autor: www.flora.cz
  • Porce: 4.00

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Podmáslí kysané 1 % tuku15
Smetana ke šlehání 31%120
Rýže Basmati (v suchém stavu)200
Citronová šťáva15
Víno bílé suché200
Petržel - nať50
Papričky chilli20
Flora Gold50
Treska600

Energetická hodnota celkem: 8409 kJ

Bílkoviny (g): 129, Tuky (g): 81, Sacharidy (g): 190 SAFA (g): 37 Cukry (g): 16 Vláknina (g): 3 Sůl (g): 2

Energetická hodnota na 1 porci: 2102 kJ

Bílkoviny (g): 32.3, Tuky (g): 20.3, Sacharidy (g): 47.5 SAFA (g): 9.3 Cukry (g): 4 Vláknina (g): 0.8 Sůl (g): 0.5


Dochucovadla:

sůl, čerstvě mletý pepř

Postup přípravy

Filety tresky osušíme. Rozpálíme ½ množství Flory Gold v ohnivzdorné zapékací míse a zprudka opečeme filety po obou stranách. Osolíme a opepříme. Vyjmeme a předěláme na pečící papír. Do mísy přidáme druhou ½ Flory Gold, semínek zbavenou nakrájenou chilli papričku a za stálého mícháni vaříme asi 1 minutu. Přilijeme bílé víno, citronovou šťávu a necháme lehce zredukovat. Přidáme creme fraiche (smetanu smícháme v misce s podmáslím, dobře promícháme a zakryjeme, necháme stát při pokojové teplotě po dobu 8–24 hodin, až směs zhoustne) a na mírném ohni povaříme asi 5 minut. Přidáme opečené filety a znovu krátce provaříme. Podáváme s jasmínovou rýží. Místo tresky můžeme použít i jiný druh bělomasé ryby (platýs, mořský okoun atd.)

Fotografie



Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma