TOPlist
Sledujte nás:

Fazolky na kyselo

Zpět
  • Autor: salvi
  • Doba přípravy (min.): 45
  • Porce: 2.00

Ingredience

Dochucovadla:

Rýžový ocet (nebo citronová šťáva či jiný ocet), sladidlo. Je možné přidat na jemno nasekaný kopr.

Energetická hodnota celkem: 2416 kJ

Bílkoviny (g): 15, Tuky (g): 30, Sacharidy (g): 61, SAFA (g): 7, Cukry (g): 32, Vláknina (g): 14, Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 1208 kJ

Bílkoviny (g): 7.5, Tuky (g): 15, Sacharidy (g): 30.5, SAFA (g): 3.5, Cukry (g): 16, Vláknina (g): 7, Sůl (g): 0

Postup přípravy

Fazolové lusky umyjeme, okrájíme konce a rozkrájíme na dvoucentimetrové kousky. Zalijeme 0,4 l vody s bujonem a vaříme 10-15 minut. Na pánvi si z oleje, cibule a mouky uděláme jíšku a rozmixujeme ji s trochou chladné vody. Kaši pak vlijeme do hrnce k fazolkám. Vaříme dalších 10-15 minut, dokud fazolky nebudou měkké, ale stále trochu křupavé. Na závěr dochutíme octem (používám rýžový), osladíme (cukr, agávový či jiný rostlinný syrup) a nakonec přidáme kysanou smetanu - asi tak jednu polévkovou lžíci. K fazolkám servíruji vařené brambory a vejce na tvrdo. Sama u sebe vystačím s půlkou vejce.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři