- Autor: salvi
- Doba přípravy (min.): 45
- Porce: 2.00
 
                    Ingredience
| Potravina | Množství (g/ml) | 
|---|---|
| Creme fraiche light | 100 | 
| Fazolky | 400 | 
| Cibule | 60 | 
| Olej olivový | 12 | 
| Bujón průměr (v suchém stavu) | 15 | 
| Mouka bezlepková | 20 | 
| agávový syrup | 7 | 
Dochucovadla:
Rýžový ocet (nebo citronová šťáva či jiný ocet), sladidlo. Je možné přidat na jemno nasekaný kopr.
Energetická hodnota celkem: 2416 kJ
                                                        Bílkoviny (g): 15, 
                                                        Tuky (g): 30, 
                                                        Sacharidy (g): 61,
                                                        SAFA (g): 7,
                                                        Cukry (g): 32,
                                                        Vláknina (g): 14,
                                                        Sůl (g): 0
                                                        
                                                        
Energetická hodnota na 1 porci: 1208 kJ
Bílkoviny (g): 7.5, Tuky (g): 15, Sacharidy (g): 30.5, SAFA (g): 3.5, Cukry (g): 16, Vláknina (g): 7, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Fazolové lusky umyjeme, okrájíme konce a rozkrájíme na dvoucentimetrové kousky. Zalijeme 0,4 l vody s bujonem a vaříme 10-15 minut. Na pánvi si z oleje, cibule a mouky uděláme jíšku a rozmixujeme ji s trochou chladné vody. Kaši pak vlijeme do hrnce k fazolkám. Vaříme dalších 10-15 minut, dokud fazolky nebudou měkké, ale stále trochu křupavé. Na závěr dochutíme octem (používám rýžový), osladíme (cukr, agávový či jiný rostlinný syrup) a nakonec přidáme kysanou smetanu - asi tak jednu polévkovou lžíci. K fazolkám servíruji vařené brambory a vejce na tvrdo. Sama u sebe vystačím s půlkou vejce.
Komentáře je možné psát až po přihlášení.









