- Autor: lenulka7
- Doba přípravy (min.): 30
- Uživatelský recept
- Porce: 1.00
Ingredience
| Potravina | Množství (g/ml) |
|---|---|
| Játra kuřecí | 100 |
| Mouka pšeničná hladká | 5 |
| Brambory vařené | 150 |
| Olej běžný (řepkový, slunečnicový) | 5 |
| Okurka salátová | 100 |
| Rajčata | 50 |
| Paprika žlutá | 50 |
| Pažitka | 5 |
Dochucovadla:
sůl, pepř, kmín - brambory PRO RODINU: K játrům můžete přidat lžíci tatarsk omáčky Hellmanns. Větší porci vařených brambor omastěte lžičkou rostlinného oleje.
Energetická hodnota celkem: 1473 kJ
Bílkoviny (g): 24,
Tuky (g): 10,
Sacharidy (g): 40,
SAFA (g): 3,
Cukry (g): 6,
Vláknina (g): 6,
Sůl (g): 1
Postup přípravy
Dáme vařit brambory ve slupce. Omytá a osušená játra odblaníme, nakrájíme na plátky. Mouku smícháme se solí a popře a játra v ní obalíme a na rozehřátem oleji opečeme z obou stran. Brambory posypeme jemně sekanou pažitkou a podáváme se zeleninovou oblohou.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.






