TOPlist
Sledujte nás:

Chilli con carne

Zpět
  • Autor: Avolaks
  • Doba přípravy (min.): 60
  • Porce: 5.00

Ingredience

Dochucovadla:

sůl,pepř, mleté chilli, bazalka, sušená petržel, sladká paprika

Energetická hodnota celkem: 12860 kJ

Bílkoviny (g): 117, Tuky (g): 201, Sacharidy (g): 176, SAFA (g): 91, Cukry (g): 68, Vláknina (g): 65, Sůl (g): 8

Energetická hodnota na 1 porci: 2572 kJ

Bílkoviny (g): 23.4, Tuky (g): 40.2, Sacharidy (g): 35.2, SAFA (g): 18.2, Cukry (g): 13.6, Vláknina (g): 13, Sůl (g): 1.6

Postup přípravy

Suroviny. 500 g mletého masa(nejlépe hovězí), 1 velká cibule, 2 PL olivového oleje, 1 plechovka loupaných krájených rajčat s bazalkou,2 plechovky hnědých fazolí, malá plechovka rajského protlaku, česnek,1 paprika kapie,sůl,pepř, mleté chilli,sladká paprika,čtvereček 80% čokolády, 300 ml hovězího vývaru, Na velké pánvi zahřejeme olivový olej a přidáme do něj mleté chillli a necháme ho rozvonět - NESMÍ SE PŔIPÁLIT - MÍCHAT, poté přidáme nakrájenou cibuli a necháme ji zesklovatět. Na cibuli a chilli vhodíme mleté maso, osmahneme jej , musíme jej rozmíchat, aby se rozpadlo a netvořilo hrudky.Osolíme, opepříme, přidáme na proužky nakrájenou kapii a cca 150 ml vývaru, pánev přikryjeme poklicí, zmírníme plamen a necháme dusit. Když je kapie poloměkká, přidáme rajčata a dusíme dokud se nerozpadnou .Při dušení je možno dolévat vývar, ale mírně. Fazole slijeme a bez nálevu je vložíme k rozdušeným rajčatům, promícháme, dosolíme, dopepříme, přilijeme trošku vývaru a necháme dusit.Pokud není výsledná směs dost hustá můžeme přidat rajský protlak. Když jsou i fazole měkké vložíme čtvereček 80% čokolády, promícháme a necháme probublat.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři