- Autor: Avolaks
- Doba přípravy (min.): 60
- Porce: 5.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Olej olivový | 10 |
Čokoláda hořká 85 % průměr | 1 |
Rajčata konzervovaná | 240 |
Česnek | 6 |
Paprika červená | 100 |
Cibule | 150 |
Rajský protlak | 80 |
Mleté maso míchané průměr | 500 |
Fazole červené sterilované v mírně slaném nálevu | 840 |
Dochucovadla:
sůl,pepř, mleté chilli, bazalka, sušená petržel, sladká paprika
Energetická hodnota celkem: 12860 kJ
Bílkoviny (g): 117,
Tuky (g): 201,
Sacharidy (g): 176,
SAFA (g): 91,
Cukry (g): 68,
Vláknina (g): 65,
Sůl (g): 8
Energetická hodnota na 1 porci: 2572 kJ
Bílkoviny (g): 23.4, Tuky (g): 40.2, Sacharidy (g): 35.2, SAFA (g): 18.2, Cukry (g): 13.6, Vláknina (g): 13, Sůl (g): 1.6
Postup přípravy
Suroviny. 500 g mletého masa(nejlépe hovězí), 1 velká cibule, 2 PL olivového oleje, 1 plechovka loupaných krájených rajčat s bazalkou,2 plechovky hnědých fazolí, malá plechovka rajského protlaku, česnek,1 paprika kapie,sůl,pepř, mleté chilli,sladká paprika,čtvereček 80% čokolády, 300 ml hovězího vývaru, Na velké pánvi zahřejeme olivový olej a přidáme do něj mleté chillli a necháme ho rozvonět - NESMÍ SE PŔIPÁLIT - MÍCHAT, poté přidáme nakrájenou cibuli a necháme ji zesklovatět. Na cibuli a chilli vhodíme mleté maso, osmahneme jej , musíme jej rozmíchat, aby se rozpadlo a netvořilo hrudky.Osolíme, opepříme, přidáme na proužky nakrájenou kapii a cca 150 ml vývaru, pánev přikryjeme poklicí, zmírníme plamen a necháme dusit. Když je kapie poloměkká, přidáme rajčata a dusíme dokud se nerozpadnou .Při dušení je možno dolévat vývar, ale mírně. Fazole slijeme a bez nálevu je vložíme k rozdušeným rajčatům, promícháme, dosolíme, dopepříme, přilijeme trošku vývaru a necháme dusit.Pokud není výsledná směs dost hustá můžeme přidat rajský protlak. Když jsou i fazole měkké vložíme čtvereček 80% čokolády, promícháme a necháme probublat.
Komentáře je možné psát až po přihlášení.