- Autor: muriela
 - Doba přípravy (min.): 60
 - Uživatelský recept
 - Porce: 4.00
 
                    Ingredience
| Potravina | Množství (g/ml) | 
|---|---|
| Rýže dlouhozrnná (uvařená) | 600 | 
| Papričky chilli | 5 | 
| Česnek | 20 | 
| Cuketa | 600 | 
| Citronová šťáva | 50 | 
| Máslo čerstvé | 10 | 
| Hrušky | 200 | 
| Olej běžný (řepkový, slunečnicový) | 40 | 
| Šunka schwarzwaldská | 60 | 
| Krůtí prsa bez kůže | 400 | 
Dochucovadla:
sůl, pepř, máta, tymián
Energetická hodnota celkem: 7909 kJ
                                                        Bílkoviny (g): 134, 
                                                        Tuky (g): 61, 
                                                        Sacharidy (g): 194,
                                                        SAFA (g): 16,
                                                        Cukry (g): 45,
                                                        Vláknina (g): 24,
                                                        Sůl (g): 6
                                                        
                                                        
Energetická hodnota na 1 porci: 1977 kJ
Bílkoviny (g): 33.5, Tuky (g): 15.3, Sacharidy (g): 48.5, SAFA (g): 4, Cukry (g): 11.3, Vláknina (g): 6, Sůl (g): 1.5
Postup přípravy
Schw. šunku nakrájíme na proužky a lehce orestujeme na oleji. Přidáme krůtí prsa nakrájená na nudličky, ochutíme pepřem a čerstvým tymiánem a orestujeme. Osolíme. Přidáme hrušku, nakrájenou na větší kousky a dále restujeme. Nakonec přidáme lžíci másla a šťávu z jednoho citronu, odstavíme a promícháme. Podáváme s rýží a cuketovými hranolkami: cuketu nakrájíme do tvaru hranolek, ty orestujeme na oleji. Přidáme na drobno pokrájenou chilli papričku a česnek, a stále restujeme. Dochutíme solí a pepřem. Na závěr přidáme šťávu z jednoho citronu a 2 lžíce nasekané čerstvé máty. Odstavíme a promícháme.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.






